Trekker endringer i krav for innførsel av kjæledyr

(Foto: Mattilsynet) Mattilsynet publiserte i Juni, at det kommer endringer i regelverket for innførsel av kjæledyr. Dette skulle tre i kraft 20. september i år. Nå har Mattilsynet kommet med kontrabeskjed, at endringene ikke vil bli gjennomført.

Årsaken til at endringen ikke blir gjennomført likevel er at det ville blitt vanskeligere å importere avls- og brukshunder fra seriøse aktører i utlandet. Det var ikke intensjonen til Stortinget, da de ba om innstramminger i regelverket. uttaler mattilsynet på en av deres Facebook sider «Mattilsynet – Reise med kjæledyr». 

Dette er en gladsak både for oppdrettere og dyreeiere som ønsker å hente seg hund i fra utlandet. Opprinnelig ville Mattilsynet innføre en endring i lovverket, som gjorde at all import skulle gå under «kommersiell import». Når nå mattilsynet trekker tilbake den kommende regelendringen, kan man fortsatt hente kjæledyr til seg selv i utlandet i fremtiden. Innførselen må da følge kravene for ikke-kommersiell innførsel.

Post Author: kimhus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *