ORDET FRITT: Dyreidentitet, uavhenging?

Alle katte og hundeeiere kjenner vel til Dyreidentitet? Det er de som administrerer ID-Registreringen av våre dyr.. Men er de uavhengige, med tanke på andre organisasjoner?

 

Svaret er NEI, de har et samarbeid med NKK. All omregistrering av NKK registrerte hunder MÅ gå fra Dyreidentitet til NKK før det blir sendt tilbake til Dyreidentitet for endelig omregistrering/registrering. Er dette egentlig OK? Er det greit at disse 2 organisasjonene skal jobbe tilsammen å samkjøre sine registreringer? Joda, det er kanskje en fordel, for all del. Men hvorfor må alt gå igjennom NKK når det er snakk om Rasehund, men ikke NOX registrert hund?…. Er ikke NKK «Hundeeiernes organisasjon»?, Om en hud er NKK registrert, men ny eier ikke ønsker å videreføre  NKK medlemskapet, hvorfor skal NKK ha informasjon fra Dyreidentitet da? holder det ikke bare med at NKK får en beskjed?   NKK Gjør mye bra i hundemiljøet, all skryt til alt det brae de gjør 🙂 Men når det gjelder uregistrerte/blandinger, synes jeg at de gjør en dårlig innsats.. Ofte vil de prøve å skyve disse hundene unna, ikke hjelpe ved tvister eller spørsmål vedrørende salg, ikke bidra med retningslinjer mtp salg, avl, og kjøp. KUN rasehunder er fokus… Men at NKK skal sitte å gnu seg i Dyreidentitets registere og gjøre en vesentlig forskjell mtp registrering av hunder, skjønner jeg ikke… Kan ikke NKK videreutvikle sitt NOX register, til et verktøy der seriøse oppdrettere av «ikke godkjente FCI» raser kan benytte seg av?  og derav likestille prosessen mellom Rase og ikke rasehunder under registrering?  Vi får håpe at det blir en endring, men for all del, både NKK, Dyreidentitet og andre organisasjoner gjør mye bra jobb 🙂 Det må vi ikke glemme 🙂 Vi skal i det hele være glade for at vi har slike som NKK også 🙂  Jeg er personlig engasjert i dette med NKK og Blanding, jeg er ikke for ukritisk blandings avl, men støtter den kritiske avl, der samme kriterier som renrase avl blir brukt. Jeg ønsker rett og slett at NKK skal begynne å være den organisasjonen de påstår de er, og ikke bare for «Rasehunder» 🙂  «Alle er like mye verdt»

Kim, grunnleger

Post Author: kimhus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *